Behandlingsassistent
Teaching Excellence
psyklinisk ONLINE PROGRAMMES
Behandlingsassistent
Ă–versikt
Behandlingsassistent är ett mĂĄngsidigt och viktigt yrke som spelar en central roll i att stödja individer med missbruk, psykisk ohälsa och sociala svĂĄrigheter.Â
Vår kurs till Behandlingsassistent är en diplomerad kurs och ges helt på distans, och omfattar både teoretiska studier samt vissa praktiska övningsinslag, dessutom får du en gedigen introduktion i Grunderna i KBT.
- Kursstruktur: 8 moduler
- Kurslängd: 6 till 12 mån och avslutas med ett kursintyg (med möjlighet för dubbla kursintyg)
- Kursstart: Löpande start
- Kurskostnad: 19.400 SEK
Kursöversikt
Behandlingsassistent är ett mångsidigt och viktigt yrke som spelar en central roll i att stödja individer med missbruk, psykisk ohälsa och sociala svårigheter. Många som redan arbetar inom socialt arbete, vård eller behandlingsverksamhet känner ofta ett behov av att fördjupa sina kunskaper och förbättra sina färdigheter för att ge mer effektivt stöd.
Vill du utveckla dina färdigheter som behandlingsassistent och få en bred kunskapsbas för att möta utmaningar i arbetet? Denna kurs är utformad för dig som söker en kombination av teoretisk förståelse och praktiska verktyg för att arbeta med människor i utsatta livssituationer.
Lär dig kartlägga behov, planera insatser och använda metoder som KBT, Motiverande Samtal och ĂĄterfallsprevention. Kursen ger även en övergripande kunskap om juridisk, etik, ungdomars behov och arbete med gruppdynamik och konflikthantering.Â
Kursen är uppdelad på 1 termin (6 mån) på heltid, eller på 2 terminer (12 mån) på deltid.
Varför ska du läsa till behandlingsassistent hos psyklinisk? Vi utmärker oss – eftersom vi har spetskompetens inom KBT och du som student hos oss på vår Behandlingsassistent kurs får den unika möjligheten, att välja att examineras i vår Grundkurs i KBT i samband med din examination för Behandlingsassistent kursen. Att läsa hos oss leder således till möjligheten att erhålla två unika kursintyg.
Behandlingsassistent
Lärandemål för kursen
- Förstå centrala teorier och metoder för kartläggning, behandlingsplanering och återfallsprevention
- Utveckla kommunikationsfärdigheter för att hantera samtal, konflikter och bygga förtroendefulla relationer.
- Tillämpa juridiska, etiska och samhällsbaserade insatser för att stödja individer och grupper i olika miljöer.
Efter utbildningen
För dig som funderar pĂĄ att studera vidare efter genomförd utbildning finns det mĂĄnga alternativ för dig att utforska bland annat kan du:Â
Â
Efter att du med godkända resultat genomfört din kurs: Behandlingsassistent hos oss, så får du även möjlighet att genomföra vår Grundkurs i KBT och erhålla ett ytterligare kursintyg. Därefter, utifrån andra yrkeserfarenheter och studie kan du välja att söka vidare till vår Grundutbildning i psykoterapi (KBT Steg 1).
Â
Kvalitetssäkring
För dig som funderar på att studera en kurs till Behandlingsassistent så bör kvalitet vara något viktigt för dig. Vi, psyklinisk, är en auktoriserad utbildningsorganisation och vi kan KBT.
Â
KursinnehĂĄll
Vår Behandlingsassistent kurs är en distanskurs bland många av våra andra KBT utbildningar, som omfattar teori, övningar och praktiska verktyg, för att du ska lära dig mer om hur du tillämpar dina kunskaper i praktiken. I vår utbildning ingår också många inslag av Grunderna i KBT och hur det används vid behandling av patienter.
Kursen innehåller både teoretiska delar och övningsmoduler.
Kursen är uppdelad i 8 moduler.
I varje modul kommer din förvärvade kunskap att tränas och bedömas med bland annat MCQ, inlämningsuppgifter eller rollspel. Du ska även genomföra ett större arbete som slutexamination.
Unikt för din utbildning hos oss är att det ingår även en del avsnitt om KBT och det möjliggör för dig att välja, helt kostnadsfritt, att även prövas för vår Grundkurs i KBT. På så vis kan du efter genomförd utbildning erhålla två skilda intyg från oss på psyklinisk.
Kursmoment
- Modul 1: Introduktion till Behandlingsarbete
- Modul 2: Psykologiska och Sociologiska Perspektiv
- Modul 3: Kommunikation och Samtalsmetodik
- Modul 4: KBT och Behandlingsmetoder
- Modul 5: Juridiska och Etiska Aspekter
- Modul 6: Praktiska Moment och Planering
- Modul 7: Beteendeproblem inom UngdomsvĂĄrd och HVB-hem
- Modul 8: Examinationsmodul: SpecialomrĂĄden och Slutarbete
Kursens struktur och innehĂĄll
Kursdeltagare
Behandlingsassistent: Är det rätt kurs för dig?
Den här kursen riktar sig till dig som vill arbeta med att stödja och vägleda människor i utsatta livssituationer. Vi söker dig som har ett genuint intresse för socialt arbete, god empatisk förmåga och en vilja att göra skillnad i människors liv.
Kursen passar särskilt för dig som:
- Är nyfiken på att utveckla din förståelse för människors beteenden och behov.
- Har en bakgrund inom vård, omsorg eller andra relaterade områden, eller vill ta ett första steg in i en meningsfull karriär.
- Vill lära dig praktiska och teoretiska färdigheter för att arbeta som behandlingsassistent, med fokus på behandling, stöd och rehabilitering.
Oavsett om du redan har erfarenhet inom området eller är nybörjare, är vår kurs utformad för att ge dig de verktyg du behöver för att lyckas i din framtida roll som behandlingsassistent.
Antagningsurval
Vi har inga strikta förkunskapskrav på vår kurs till Behandlingsassistent. Du kan även efter genomförd kurs fortsätta din kompetensutveckling genom att söka till vår Steg-1 utbildning, förutsatt att andra behörighetskrav uppfylls, som vi erbjuder för att bygga vidare till ett Examensbevis inom grundläggande psykoterapi.
Några riktlinjer för att säkerställa framgång:
• Studera i egen takt upp till 24 månader! Från den dag du registreras på kursen har du tillgång till kursen i 24 månader
• All material och kursinnehåll kommer att finnas tillgänglig från start
• Du behöver en dator och en stabil internetuppkoppling
• Bedömningar: varje modul kommer att utvärderas med MCQ och/eller övningsfall samt ett examinationsarbete i slutmodulen.
• Denna kurs inkluderar inte live-sessioner eller handledning
Ansökan
psyklinisk
Kursanmälan Behandlingsassistent
Fakultet
Handledare
Kristina Lindestam Leg psykoterapeut
Kristina är i grunden leg. kurator inom hälso- och sjukvård, samt legitimerad psykoterapeut med inriktning KBT samt utbildad handledare i psykoterapi. Kristina är verksam som handledare på Steg-1 utbildningen.
Handledare
Henrik Ă…strand Freidlitz Leg psykolog
Specialistpsykolog inom klinisk psykologi, leg. psykoterapeut, handledare och lärare i KBT med bakgrund inom primärvården och specialistpsykiatrin. Henrik är verksam som handledare på Steg-1.
Handledare
Mattias Jonasson Leg psykolog/psykoterapeut
Mattias är legitimerad psykolog och psykoterapeut. Han har en gedigen yrkeserfarenhet, är även utbildad handledare inom KBT och har främst arbetat inom öppenvårds-psykiatrin. Mattias är verksam som handledare på Steg-1 utbildningen.
Föreläsare
Milla Leskinen Leg psykolog
Milla är legitimerad psykolog och har bl. a arbetat inom specialistpsykiatrin i Stockholm och undervisar vid Karolinska Institutet med beteendeanalys och behandling av depression och ångest. Milla är verksam som föreläsare.
Verksamhet
Dr. Arsho Rad MD. MSc. MA. Skolchef
Mångårig utbildning och klinisk erfarenhet av psykoterapeutisk behandling, verksam inom flygpsykologin samt utbildad läkare. Tidigare verksamhetsansvarig på vårdcentral och andra ledningsuppdrag.
Finansiering
Finansieringsalternativ: vi erbjuder flera alternativ för att underlätta betalningen. Fråga oss! Kontakta oss på info@psyklinisk.com
Â
Utforska dina möjligheter att studera kbt på distans hos oss på psyklinisk – vi finns med dig längs hela vägen!